Mobiele website laten ontwikkelen

Een mobiele website is een variant van de dekstop website die speciaal geschikt is gemaakt voor mobiele devices zoals tablets en smartphones. Wanneer een website niet is aangepast voor mobiel gebruik, resulteert dit in hogere bouncerates en lagere conversies. Het aantal mobiele bezoekers stijgt nog steeds en de verwachting is dat in 2014 het aantal mobiele bezoekers het aantal dekstop bezoekers zelfs overtreft.

Bekijk ons portfolio ›
 

Mobiele website of Responsive template


Er zijn meerdere opties voor het ontwikkelen van een mobiele website. Mobiele website waarbij een compleet nieuwe template wordt gemaakt met aangepaste content geschikt voor mobiele apparaten. Of een Responsive template waarbij de template meeschaald naar het formaat van het mobiele apparaat.
 

In beide gevallen is het belangrijk dat de content wordt aangepast op de mobiele informatiebehoefte, denk hierbij aan locatiegebonden en actuele informatie. Daarnaast is het goed om bij een mobiele website ook rekening te houden met zoekmachine optimalisatie voor mobiele zoekmachines.


Mobiele website vs Desktop website:

  1. Grotere tekst
  2. Kortere laadtijd
  3. Andere informatiebehoefte (bijvoorbeeld locatiegebonden of actuele informatie)
  4. Navigatie via touchscreens
  5. Kortere formulieren
  6. Andere call to actions (bijvoorbeeld Bel ons, in plaats van mail ons)

Responsive template


Een Responsive template houdt in dat de website zich automatisch aanpast aan het schermformaat van het apparaat van de bezoeker, zonder content of functionaliteit te verliezen. Het is wel mogelijk bepaalde elementen aan of uit te zetten voor specifieke schermresoluties om een optimale gebruikerservaring te creëeren. Over het algemeen wordt in elke versie dezelfde content getoond. Dit betekent dat een contentmanager geen extra tijd kwijt is aan onderhoud. Andere termen die ook wel gebruikt worden zijn 'fluid' of 'adaptive' design.

Meer informatie?


Neem vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers.
We denken graag met je mee!


+31(0)23 - 531 88 74

Bezoekersadres:
Hulswitweg 14
2031 BG Haarlem

Bel mij terug