KvK startersdag.

 

De grootste uitdaging.

Bij de Kamer van Koophandel (KvK) registreer je je onderneming in het Handelsregister. De KvK doet echter meer. Iedere dag kunnen ondernemers terecht bij de KvK met vragen over het starten van een bedrijf, innovatie, financiering en internationaal zakendoen. De KvK helpt ondernemers verder met ondernemen. Het organiseren van de jaarlijkse Startersdag maakt hier onderdeel van uit. 


De beste aanpak.

Met een e-mailcampagne wilde de KvK de Startersdag 2015 top-of-mind houden bij de deelnemers en het bewustzijn dat de KvK je helpt bij ondernemen, te vergroten. In aanloop op het evenement ontvingen deelnemers weeklijks informatie over het starten van een eigen bedrijf. Door het gebruik van dynamische content ontving iedereen de informatie die bij zijn interesse, locatiekeuze en programmavoorkeur aansloot.
 
 

De uitkomst.


kvk_computer_mockup_new.png
 

De indrukwekkendste campagne.

Stichting Adverteerdersjury Nederland (SAN) kende de KvK een SAN-award in de categorie business-to-business toe voor haar multimediacampagne rondom de Startersdag 2015.
 

Rob Coolen

KvK Raadslid van Bestuur en verantwoordelijk voor marketing.

"Als je een SAN Accent wint, dan heb je echt een goede campagne neergezet. Het is daardoor ook een erkenning dat we als KvK goed bezig zijn. Mijn complimenten voor iedereen die direct en indirect bij de campagnes betrokken is geweest. Chapeau!"

 

De sterkste resultaten.

Met de campagne rondom de Startersdag laadde de KvK haar pay off ‘Bron van ondernemen’.

De resultaten van de e-mailcampagne, die 13 weken liep, waren bijzonder goed.
 
  • Open ratio’s tot 86%.
  • Click through ratio’s tot 60%.
  • Bezoekersaantal is 7% boven de doelstelling.
  • Compleet ingevulde profielen ‘Mijn Start’-account.
Het gebruik van dynamische content hielp deze resultaten te bereiken. Het maakte de e-mailcampagne van de KvK persoonlijk en relevant. Door de verzamelde data via de ‘Mijn Start’-profielen kan de KvK tijdens toekomstige campagnes nog relevanter communiceren met de doelgroep.

download de case.
1_kvk_hand_iphone_mockup.png
 
 
 

Meer informatie?

Vraag Remco Vriesema
023 - 531 88 74.

Mail.

 

Wilt u met ons sparren?

De koffie staat altijd klaar.
Wij zijn er klaar voor!

Contact.

 

Bij ons werken?

Sluit je aan bij ons
superteam.

Vacatures.