Online marketing strategie.

 

Strategie is de start voor online succes

 
Belangrijke vragen voor het opstellen van de juiste online marketing strategie zijn: Waarom? Hoe? Wat? Voor Wie? Om te weten welke richting je op wilt en welke middelen daar het beste bij passen moet je een paar zaken op een rij hebben:
  • Doelstellingen
  • Buyer persona, oftewel de fictieve vertegenwoordiger van je doelgroep.  
  • Buyer's journey, oftewel de klantreis van je buyer persona. 

Buyer persona en buyer's journey

Als je inzicht hebt in de weg die de buyer persona aflegt tot zijn aankoopbeslissing kun je een goede klantcontactstrategie opstellen. Dit betekent dat je tijdens de buyer's journey op het juiste moment met relevante content aanwezig bent.
 

Contentcreatie

Relevante content wint het vertrouwen van prospects en overtuigt ze voor jou te kiezen. De basis voor relevante contentcreatie leg je in een je contentstrategie. Hierin bepaal je welke doelen je met je content wilt bereiken, welke thema's je behandelt (vanuit de behoefte van je buyer persona, maar ook vanuit de behoefte van je organisatie), in welke contentvorm en via welke mediakanalen. Wij ondersteunen je graag bij het vaststellen en produceren van een goede contentbasis. 
 

Hoe helpen we je?

Het opstellen van een (vernieuwde) online marketing- en contentstrategie omvatten de eerste drie stappen in het Netexpo Digital Cycle model. Nadat de strategie helder in kaart is gebracht, adviseren onze online marketingspecialisten je over de technische oplossingen op het gebied van marketing automation, e-commerce of websites en apps die je ondersteunen in het bereiken van je doelstellingen. Daarna gaan we aan de slag met marktbewerking en zorgen we voor de juiste rapportages die je in staat stellen te sturen op resultaat. We bieden je hoofden en handen voor contentcreatie en stellen loyaliteitsprogramma’s op voor een betere klantenbinding.
 

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact op met:

Jordy Lefeber. Online marketing consultant

 

jordy@netexpo.nl

 

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen?

Neem contact op.